Tim Burton

Regissøren Tim Burton er en mann som har skapt et gigantisk lerret av innhold over sin lange karrière. Han begynte tidlig på 80-tallet å bruke dukker og tegninger for å få fram sine historier og begynte ikke å involvere seg i spillefilm før senere i karrièren sin.

Noe av det som skiller seg ut ved Tim Burtons arbeid er fantasien hans. De fleste filmene han har regissert er også historier han selv har skrevet. Lidenskapen og detaljene i verkene hans er det som har gjort at så mange av hans verk er i dag sett på som klassikere. Disse filmene kan være baserte på virkelige hendelser eller bare rent tøv, likevel er det like underholdende å forsvinne inn i verdene han skaper.

Noe av det som er magisk med film er hvordan man totalt forsvinner inn i historiene og lever seg inn med alt man har. Film kan provosere like mye som det imponerer og inspirerer. En godt gjennomtenkt spillefilm med karakterer og hendelser som er gjennomført i høy kvalitet er noe mange unner seg for å slippe unna virkeligheten, om så bare i noen timer.

I det filmproduksjonen har vokst, har også mulighetene til å skape noe nytt og originalt åpnet seg. Tim Burton er et godt eksempel på en regissør som opererer etter sine egne rammer og bringer noe unikt til det han skaper. For et publikum med en interesse for rare skapninger og bisarre fortellinger har Tim Burton åpnet døren til et univers der man kan fryde seg av hans surrealistiske verk.