Skal du bygge ditt eget filmrom?

Hjemmekino er i vinden som aldri før, og det kan nok skyldes stengte norske kinoer under pandemien. Det gjorde det vanskelig for folk flest å dra på kino, og mange savner fortsatt denne kulturopplevelsen. Samtidig så er dette en trend som startet før korona kom til landet, og mange bygger et helt eget filmrom i kjelleren.

Det kommer mange nye norske filmer nå i høst, og hvis du har tenkt på å skaffe deg din egen hjemmekino – så er kanskje dette det perfekte tidspunktet for å sette i gang?

Slik kommer du i gang

Hvis du bestemmer deg for å sette i gang, er det noen ting du bør tenke på. Skal du for eksempel renovere et helt nytt rom, eller skal du sette opp hjemmekino i stua? Dersom du bor i et hus kan også den gode, gamle kjellerstuen være et godt valg. Hvis du skal renovere, trenger du nok en del materialer, fra stein til maling og annet utstyr. Du bør også huske å lydisolere rommet for den aller beste filmopplevelsen.

Du bør selvsagt også investere i et godt hjemmekino-anlegg, gjerne med surround-lyd.

Du kan få mange slike løsninger til en god penge, og de kommer også i mini-format hvis du ikke har så stor plass hjemme. Du bør heller ikke glemme noen gode sitteplasser, som for eksempel komfortable lenestoler eller et par dype sofagrupper.

En høst med film og kos

Etter du har satt opp ditt eget filmrom, gjenstår det bare å kose seg med masse god film. Det er selvsagt helt opp til deg hva du ønsker å se, om det er en kultfilm, dokumentar eller en romantisk komedie. Men, skal du se en skikkelig thriller, hører også litt popcorn med. Det som er fint med å være hjemme, er at ingen andre publikummere klager over at du lager lyd når du spiser. Du kan dermed nyte både popcornet og filmen i fred og ro. Det er bare å glede seg!