Ser du film på mobilen?

Selv om nordmenn ser på TV-serier som aldri før, er det fortsatt mange som er svært glade i å se på film. Likevel er det slik at hvordan vi ser film har endret seg drastisk de siste årene. Færre og færre ser film på kino, og det er ikke TV-en som tar over for det store lerretet, det er det mobilen som gjør. Er du også en av dem som ser på film på mobilen? Da er du i så fall ikke alene, dette er det mange som gjør.

Det er mange plasser man ser film på mobilen, det kan være på bussen, på toget, i senga, på do, i sofaen – eller til og med på jobb. Siden man ofte bruker mobilen når man er i bevegelse kan det vært lurt å ha et deksel som beskytter mobile, det kan være et iphone 11 deksel hvis du har den type mobil, eller et annet som passer til den mobilen du har.

Hvilke filmer kan du se?

Det finnes både gode og dårlige filmer du kan streame på mobilen, og det kommer også litt an på hvilke strømmetjenester du abonnerer på. For de aller fleste er det HBO Nordic eller Netflix som er de mest populære alternativene, men også NRK og TV2 Sumo står sterkt blant det norske folk. Men visste du at du også kan leie enkeltfilmer via tjenester som iTunes? Da slipper du de dårlige katalogfilmene, og får tilgang til filmer som nettopp har vært på kino – eller som kanskje til og med fortsatt vises der.

Filmer filmet på iPhone

Men mobilen er ikke kun populær for å se filmer, flere og flere regissører har begynt å filme spillefilmene sine med en iPhone. En av dem som har gjort dette er stjerneregissør Steven Soderbergh, som filmet Netflix-filmen High Flying Bird med en av Apple sine telefoner. Resultatet er overraskende imponerende, og det er nesten umulig å se forskjell fra en film som bruker proft utstyr. Og for en seer som ikke er klar over dette, er det nok heller ikke noe man hadde tenkt over i det hele tatt.

Hva med norske filmer?

Strømmetjenestene, slik som Netflix, har fått noe kritikk for ikke å promotere nok norske filmer. Det kan være vanskelig å finne god, norsk kvalitetsfilm på en del av de internasjonale tjenestene. Her har heldigvis en aktør som NRK mye mer å by på, selv om filmene ikke er tilgjengelige over like lang tid. Man kan også finne noen norske filmer hos TV2, mens det er lite å finne hos en aktør som YouTube. Men jo mer man ser norsk film, jo større vil utvalget bli – da strømmetjenestene forstår at dette er noe folk er interesserte i.