OO7

  • alexandra 

James Bond, agent i MI6 har i mange år tiltrukket seg tilhengere i alle aldre. Dette er en særegen suksess i det at både unge i dag og eldre har ett forhold til denne filmserien. Mange forskjellige skuespillere har tatt på seg rollen som James Bond oppover årene og til i dag har det blitt produsert og laget hele 26 filmer om agenten. Den første kom ut i 1962 og filmene er fremdeles i produksjon i dag.

Den originale Bond-agenten ble spilt av skuespilleren Sean Connery og siden da har elleve andre menn tatt på seg rollen som James Bond. I det skuespillerne ble eldre passet de ikke lenger rollen som James Bond og en annen måtte dermed overta. Med årene utviklet dette seg til et kjennetrekk ved Bond-filmene. Alle blodfans av James Bond serien vil ha sin favoritt Bond-skuespiller.

Det som gjør denne filmserien unik og adskilt fra mange andre trilogier og serier er at nytt og originalt innhold blir konstant produsert og det er en av de lengste film seriene i filmhistorie. I dag produseres det fortsatt Bond-filmer og den nyeste spilles inn dette året med Daniel Craig i hovedrollen som James Bond.