Marvel

Bitre rivaler eller partnere? Marvel og DC Comics har oppover årene hatt sine uenigheter og konkurranser både i tegnerserieverden og i filmindustrien. Marvel Cinematic Unvierse har kun nylig virkelig gjort sitt inntrykk innen film. Selskapet står bak klassikeren Spider Man og mange fler. Først i 2008 startet Marvel Cinematic Universe sin store reise innenfor filmindustrien og har vokst i både kvalitet og tilhengere over de siste ti årene.

Begynnelsen til denne suksesshistorien var i 2008, da den første “Iron Man” filmen kom ut og knuste alle forventninger. Siden da har Marvel produsert film etter film og bygd opp et nett av forbindelser som har holdt tilhengere på kanten av kinosetet i flere år. Når “The Avengers” endelig kom ut i 2012 hadde Marvel skapt et navn for seg selv i filmindustrien og alle filmene som har etterfulgt har blitt godt mottatt i billettluken. Filmene er basert på tegneseriene som går helt tilbake til 1939. Til tross for at historien om “The Avengers” er over for nå har ikke selskapet noen planer om å slutte å produsere filmer. Flere produksjoner ligger på vent for å bli innspilt og spilt av på stormskjermer internasjonalt.

I likhet med DC Comics har Marvel Cinematic Universe en samholds-evne som ikke kan måle seg med andre filmserier og de opererer på en skala uten like. Tilhengere fra hele verden går helt inn og lar seg inspirere og motivere av kino-opplevelsen. Stort sosialt samhold har også oppstått som et positivt resultat av film-serier. Mange har fått nye bekjentskap over felles interesse for en god film. Dette er en av de mange tingene som viser hvordan filmer kan ha en så spesiell påvirkning på publikum. Om det er en serie eller en alene-film så har en godt produsert film muligheten til å nå inn og røre noe i hvem enn som ser på og det er det de kaller film-magi.