Lag utekino hjemme

Av og til så kan det være godt å gjøre noe ekstra hjemme. Det kan for eksempel være å lage ditt eget utekino hjemme. Dette er også en fin måte å samle familie og venner på. I disse digitale hverdager kan du enkelt koble mobilen til, en såkalt mobil-projektor. Du trenger selvsagt andre ting for å gjøre utekinoen mer helhetlig med for eksempel en koselig terrasseteppe og utemøbler. Det beste med det er at du trenger kun å være et sted ute. En kinokveld i hagen blir om til en minneverdig kveld som du har for livet. Be gjerne besøkende om å ta med egne puffer eller kurver som kan brukes på stedet. Det trenger overhode ikke å koste noe særlig å lage sitt eget kino utendørs, når du har mye fra før av som kan brukes. Dessuten kan du velge å se din favorittfilm!

Den alternative filmkvelden

Enten du setter opp kinoen på gresset i hagen, på taket eller terrassen så trengs det tørt underlag og skjerming fra vinden. Det fine med utekino er at det byr på mye kos og stemning. Når du setter opp utekinoen, så bør du unngå å sette det opp slik at gatelyset eller lys fra andre bygg reflekterer mot lerretet. Ha klart noe popcorn, belysning og myke tekstiler til kvelden du skal ha utendørs med gjengen. Belysningen kan for eksempel beste av kubbelys og lyslenker. Bruk alt du har av utemøbler, puter og pledd. Ikke gløm terrasseteppet, da dette er med på å skape et avslappende uttrykk av uterommet. Det spesielle med terrassetepper er at de har et UV-stabiliserende beskyttelsesnivå, slik at de kan bli liggende på terrassen på solfylte dager. Fargene vil blant annet ikke blekne og beholde sin sjarm i lang tid. Med en mobil-projektor så kan du koble til alle de ulike streamingtjenestene og velge ut film. Har du en vanlig projektor så trenger du gjerne å kunne koble til en video-kilde. Det kan være en dvd-spiller, blue ray-spiller, laptop eller annet som trenger en HDMI-kabel for tilkobling. For bedre lyd så kan du koble til høyttalere via projektoren din. Ønsker du ikke å sjenere naboene så kan du koble til headsett.

Lag skjermen

Dersom du trenger lerret, så kan du enkelt bruke et klesstativ og bruke et hvit laken til å henge over dette som da blir “skjermen”. Du kan nemlig bruke det du har til dette. Store hvite gardiner funker også til dette her men husk på feste hjørnene slik at vinden ikke blåser det av. Har du installert lerret på terrassen inntil en vegg, så trenger du ikke dette. Du kan lage egen skjerm ved å sy sammen noen biter av mørklagt foringer. Fest lengdene med tømmer til toppen og bunnen. Deretter fester du skruekrokene til toppen og heng det over en rad med spiker på en vegg eller et hagegjerde. Noen bruker kanskje å leie inn en oppblåsbar skjerm fra selskaper, men har gjerne ikke den samme bohemske sjarmen med seg som bruk av for eksempel laken.