Kinotips i Oslo

Er du glad i å gå på kino? Her får du noen tips til neste gang du skal se film i hovedstaden.

De beste kinoene

Det finnes mange gode kinoer i Oslo, men de tre beste er:

  • Vega Scene
  • Colosseum
  • Gimle

Vega Scene er ny på kinohimmelen i Oslo, men har allerede rukket å bli en favoritt blant alle som er glad i kvalitetsfilm. Her finner du ofte filmer du ikke finner andre steder, men alt er bra.

Colosseum er en klassiker i Oslo, og dette er kinoen du går til om du vil se en Hollywood-hit. Det er også mange norske filmer som har premiere her.

Gimle er en mindre kino på Frogner, som holdt på å bli stengt på permanent basis. Gimle ble heldigvis reddet av byrådet, noe kinogjengere i hovedstaden setter umåtelig pris på. Gimle er en av de eldste kinoene Oslo har å by på, og har en helt egen sjarm man ikke finner andre steder.

Når du skal på de beste kinoene i Oslo, kan det lønne seg å kle seg tidsriktig. Et par sko fra vagabond slår for eksempel aldri feil, men du kan selvsagt gå i det du selv vil.

Film fra Sør

Film fra Sør er fast inventar når høstens kulturarrangement skal anbefales, og i år er intet unntak. På denne festivalen får publikum oppleve filmer fra hele verden, filmer man normalt ikke får se på norske kinoskjermer. Her er det virkelig noe for alle, uansett om man er glad i filmer fra asiatiske eller europeiske land.

Hvis du synes det er vanskelig å velge hvilke filmer du bør se, bør du følge med i mediene som ofte lager lister over de mest spennende filmene.

Flere av visningene under Film fra Sør byr også på samtaler med regissør og skuespillere, og dette er absolutt anbefalt å være med på – da man får mer informasjon som kan sette filmen i kontekst. Dette er spesielt viktig når filmen kommer fra en annen kultur enn hva man er vant med, for eksempel Iran eller Japan.

Den store kinodagen

Hvert år arrangeres den store kinodagen i hele landet, og Oslo er intet unntak. Her får du se kinofilmer til svært gode priser, og er derfor en svært populær dag. Spesielt vennegjenger og småbarnsfamilier er glade i denne dagen, men den passer for absolutt alle som er glade i å se film på kino.

Over har du fått noen tips for hvor du kan se film på kino i Oslo, men det finnes flere festivaler og kvalitetskinoer enn det som er nevnt her. Det er bare å utforske kinojungelen i Oslo, for å finne dine egne favoritter. Og husk: det er morsomt å prøve noe nytt!