Harry Potter

Denne klassiske historien strekker seg over åtte filmer og har vært i produksjon i over 10 år. For mange er dette en filmserie de har vokst opp med, der karakterene har blitt både tenåringer og unge voksne samtidig som dem. Fordi denne fortellingen strekker seg over så lang tid og har så mange bidrag som den har, har den tiltrukket seg utallige lidenskapelige tilhengere fra hele verden.

Harry Potter ble skrevet av J.K Rowling gjennom 90-tallet, men ble ikke filmatisert før i begynnelsen av 2000-tallet da den første filmen kom ut i 2001. Filmen ble umiddelbart populær og fikk en mye bedre respons enn det både forfatteren og selskapet hadde forventet. I løpet av de neste ti årene kom film etter film ut og tilhengerne ble bare flere og flere.

Denne filmserien er en sjelden suksess. De fleste tilhengerne vil nok ha sine favoritter av de åtte filmene, likevel er hele serien elsket som helhet og ville ikke klart seg som historie hadde det ikke vært for alle åtte delene. Selv om det ikke kommer til å bli flere Harry Potter filmer, har serien vært så elsket at forfatteren og filmselskapet har laget andre filmer som baserer seg i samme universet slik at fansen kan fortsette å leve i denne populære verdenen.