Eventyr

Originale verk er høyt verdsatt både i filmindustrien og blant filmelskere. Likevel har vi mennesker en lang historie av romaner og fortellinger som har eksistert i flere hundre år. Nå som film-kvalitet og produksjonen har vokst er det mange som har grepet sjansen til å gjenfortelle disse klassiske historiene ved å vise dem på storskjermen.

Et eventyr som virkelig har satt sitt spor i filmhistorien er “Ringenes Herre” trilogien. Den er basert på en bok skrevet av J.R.R Tolkien i 1948 og ble ikke gjort om til spillefilm før tidlig 2000-tallet. Dette eventyret tar hvem enn som er villig til å leve seg inn i historien med på et fantastisk eventyr om en verden som kanskje en gang var. Med en fantastisk beskrivelse av natur, skapninger og bakgrunnshistorie har “Ringenes Herre” blitt et navn mange kjenner til, uavhengig om de faktisk har sett serien eller ikke.

“Hobbiten” ble skrevet før “Ringenes Herre” men ble ikke gjort om til spillefilm før over ti år etter “Ringenes Herre” kom ut. Historien i “Hobbiten” tar sted før “Ringenes Herre” og blir derfor kalt en prequel til den klassiske trilogien. Her får fans av historien igjen reise tilbake til denne fantastiske verdenen og møte nye karakterer samtidig som de blir gjenforent med gamle kjenninger.