Drama

  • alexandra 

Romantiske filmer har alltid eksistert og vil alltid eksistere i filmindustrien. Likevel opplevde Hollywood en endring i sin hovedattraksjon oppover årene. Helt til 1960-tallet var mange av filmene produsert i Hollywood romantiske filmer. Dette endret seg ikke for fullt før sjangeren drama tok over filmskjermene internasjonalt. Det introduserte et helt nytt epidemi av dramafortellinger der ikke alt var perfekt eller dekt av et glamorøst filter.

Når “Gudfaren” kom ut i 1972 åpnet det en dør for en helt ny form for historiefortelling. Filmen handlet like mye om familie og nære relasjoner som den handlet om kriminalitet og mafia. Måten historien ble fortalt på fikk også seerne til å sympatisere med karakterene selv om de ikke opererte på lovens side. Denne måten å lage en film på hadde eksistert før men ikke på samme måte. Dette var verken glamorøst eller preget av et romantisk fokus.

Mange filmer som kom etter var tydelig inspirert av stilen og teknikken som ble brukt for å fortelle denne historien og inspirerer fortsatt manusforfattere og regissører i dag. Metodene og teknikken var på tiden filmen kom ut veldig originalt og ferskt. Ettersom filmindustrien framdeles bar preg av gamle Hollywood ble denne form for drama og vold møtt av blandende reaksjoner fra publikum.