DC Comics

Man kan ikke prate om trilogier og filmserier uten å nevne superheltfilmer. Superheltfilmer har en lang historie i film og har vært i produksjon av forskjellige selskap i flere tiår. DC Comics står bak gigantene Superman og Batman og har blitt filmatisert utallige ganger

Ved utgangspunkt i Batman kan vi se på flere produksjoner som har gjort inntrykk på det internasjonale publikum. Flere regissører, bl.a Tim Burton har tatt på seg utfordringen av å regissere Batman-filmene og selv om Batman-serien ikke har like mange filmer som James Bond under ermet så deler seriene nesten like lang produksjonstid. En annen ting Batman har tilfelles med James Bond er at oppover årene så har mange ulike skuespillere tatt på seg kappen og spilt karakteren.

Batman-serien er definitivt den som har fått mest oppmerksomhet, suksess og spilletid oppover årene men det er mange andre karakterer i DC universet som har påvirket filmkulturen over årene. Superman er en av de mest kjente om ikke DEN mest kjente superhelten i superhelthistorien. Karakteren har også fått filmer oppover årene men har definitivt falt i skyggen av Batman. Enda en verdig karakter er Wonder Woman som fikk sin første egne spillefilm i 2017 og knuste rekorder i billettsalget.