Actionfilmer

Action er en sjanger som har vokst betydelig de siste tiårene. Ved hjelp av moderne teknologi og CGI har filmindustrien klart å produserte actionfilmer av god kvalitet med høyt budsjett. Tidlig i filmindustrien ble det også produsert filmer under sjangeren action men de var begrenset av teknologien av sin tid og sjangeren har ikke nådd sitt fulle potensial før i dag.

Før teknologien blomstret i filmindustrien handlet mange actionfilmer om biljakter, eksplosjoner og våpen. Dette er definitivt framdeles elementer som eksisterer i moderne film, men var hovedelementene i gamle actionfilmer. På 70-tallet. når Star Wars virkelig gjorde sitt inntrykk innen film og kultur var film-effektene som ble brukt innen action-sjangeren ny. Det at redigering og bruk og “greens creen” utviklet seg gjorde at en helt ny verden av film nå ble introdusert til verden. Star Wars-serien produseres framdeles i dag med betydelig bedre effekter.

I dag kan vi se på for eksempel superheltfilmer og sci-fi actionfilmer som er så godt laget at man ikke kan se at det har blitt redigert. Mange av disse type filmene har blitt produsert før, men utviklingen av teknologi innen film har gjort det mulig å utforske effekter og kvalitet på en så mye bredere skala at mange har blitt gjenskapt det siste tiåret.